... ale SU je mým novým modelem. Tedy Suchoj SU-29 přesně.
Po dlouhé zimě, kterou jsem modelářsky prolenošil jsem chtěl mít na novou sezónu taky něco nového. Tady se to hemží samými Hurricany a jinými "maskáči" tak jsem chtěl něco jednoduchého, lehkého, barevného, odpočinkového, bez zatahovacích podvozků a desítek serv. Náhoda tomu chtěla a otevřel jsem stránky Modellbau Lindinger právě v době výprodeje. SU 29 byl jedním z prvních v seznamu. Tak jsem se hned zamiloval a model objednal.
Model je skoro hotový, jen se musí dolepit obtisky, a namontovat RC vybavení. Asi největší prací je zalepení pák kormidel a montáž podvozku. Také jsem vyměnil „hadrové” závěsy za klasické pantíky. Nejsložitější bylo naopak vymyšlení uložení akumulátorů a jeho realizace. Suma sumárum jde o asi měsíc práce od převzetí krabice od poštˇáka až po připravenost k letu.
Model je poháněn motorem PJS 8000 3D, který jsem měl doma v šuplíku, a vrtule je 18X10 APC. Aku tvoří 10S1P Li-pol akumulátory o kapacitě 4000 mAh. Regl osvědčený Jeti SPIN 99. Pohonná jednotka dává "papírově" tah přes 9 kilo, což s 5040 g vážícím modelem doslova mává ve vzduchu. Po záletu jsem ale vyměnil vrtuli za 18x12, mám pocit že stoupání 10° bylo málo. Praktickou zkoušku jsem však zatím neměl příležitost provést.
Zajímavou novinku, kterou jsem vyzkoušel poprvé, je napájení letové části soupravy dvoučlánkem Li.Fe akumulátorů o kapacitě 2100 mAh. Jsou připojeny bez regulátoru přímo do přijímače( napětí je max. 7 voltů). Použil jsem nový typ od Hyperionu, který je hranatý a úžasně malý.
Rozpětí modelu: 1800 mm
Délka: 1650 mm
Hmotnost: 5040 g
| < Prev | Next > |
|---|