Skip to main content

Els estudiants del grau en Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica visiten el Sincrotró ALBA, una gran infraestructura científica al servei de la comunitat acadèmica i els sectors industrials.

 

Els estudiants del grau en Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica (UPC-UPF) han tingut la oportunitat de realitzar una visita guiada i de participar en un petit experiment a la infraestructura científica de tercera generació situada en Cerdanyola del Vallès (Barcelona), que actualment és la més important de la zona del Mediterrani.

L’ALBA és un complex d’acceleració d’electrons per tal de produir llum de sincrotró, que permet, per exemple, visualitzar l’estructura atòmica i molecular dels materials i estudiar-ne les seves propietats. L’energia del flux d’electrons que es genera a l’ALBA és de 3GeV, que s’emmagatzema en un anell que té un perímetre de 270 metres. Actualment té vuit línies de llum operatives i n’hi ha dues més en fase de construcció.

Aquesta visita té el caràcter d’ensenyament pràctic dels estudis amb la seva corresponent avaluació. La seva funció és tant la de complementar els aprenentatges bàsics dels estudis, com també la d’apropar les realitats científiques i industrials de l’estat de l’art de la tecnologia a les persones participants.

L’ALBA està gestionat pel consorci CELLS (Consorcio para la Construcción, Equipamiento y Explotación del Laboratorio de Luz Sincrotrón) i pertany a la xarxa estatal de Infraestructuras Científicas y Técnicas Singulares (ICTS) del Ministerio de Ciencia Innovación y Universidades (MICINN).

 

Per veure la pagina del Sincotró ALBA fes click aqui

Leave a Reply