Skip to main content

El Campus Repsol organitza amb la Fundació BEST una formació extracurricular d’alt valor afegit.

Els dies 30 i 31 de gener de 2020 van tenir lloc al Campus Repsol de Madrid els “Focus days de Repsol” en sostenibilitat i lideratge. Van ser dos dies amb una càrrega de treball molt intensa en la que, entre altres, es van treballar “soft skills” molt sovint oblidades a les carreres tècniques. Hi van poder participar totes les persones de segon curs del grau en tecnologies industrials i anàlisi econòmica sense cap cost, les quals van rebre una beca personal per al desplaçament des de Barcelona i a les que també se’ls va cobrir l’allotjament.

El programa del primer dia va començar amb una sessió d’obertura en la qual les persones participants van poder tenir més de 30 minuts d’interacció personal amb el president de la companyia. La conferència plenària del matí va tractar sobre sostenibilitat, introduir punts com els indicadors d’emissions i el seu significat. A continuació es va fer un “split” en 5 sales on diferents grups d’alumnes van poder experimentar en primera persona com es el dia a dia de la companyia en àmbits com la recerca, la gestió del talent, el patrocini o els negocis de trading i d’oil&gas. La sessió de la tarda va estar dedicada a la gestió de persones, tant a nivell de conferència plenària com de casos d’estudi. La cloenda del primer dia va ser un acte específic en el marc d’un sopar de gala.

El divendres al matí el programa va ser al centre de la ciutat, on es van realitzar 3 tallers inversos sobre emprenedoria, sostenibilitat i cultura. Per la tarda es va realitzar una visita guiada al Museo del Prado.

Totes les activitats realitzades (igual que als Enterprise Challenges) sempre contenen una part de síntesi, en la qual es demana a les persones participants que facin un petit “pitch” de pocs minuts (1-3, depenent de la tasca concreta) sobre el que han realitzat, aprés i amb les seves conclusions personals. Això les prepara millor per al dia a dia de l’empresa, en el que hauran d’estar treballant i comunicant els avenços contínuament. En moltes activitats (sempre que és possible), es lliura un premi a la millor feina, que moltes vegades escullen les mateixes persones participants per votació secreta. Es tracta, doncs, de fomentar la competitivitat i premiar l’esforç, alhora que el treball en equip.

Leave a Reply