Skip to main content

La final de la segona edició de la competició va comptar amb el doble d’empreses (8) i amb la participació de 6 equips més (15 en total) respecte a l’anterior, i amb la participació d’un total de 61 alumnes de primer i segon cursos del grau en IT&EA.

Els “Enterprise Challenges” són una competició dissenyada per a estudiants del grau en Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica amb el suport de la Fundació Barcelona Education in Science and Technology (BEST) i la participació de les seves empreses col·laboradores. L’estudiantat, organitzat en equips de 3 o 4 participants, tracta problemes específics de les empreses per tal de trobar una solució adequada segons el cicle “Problema-Idea-Prototip”, de manera que puguin convertir el problema identificat en el desafiament en una proposta de solució que demostri la seva viabilitat.

L’edició d’enguany ha comptat amb reptes proposats per 8 empreses: Applus+, CELLNEX, COMEXI, DOGA, HP, Nestlé, Noel i Suez, amb la col·laboració de FemCat, BGlobal, Mur&Partners i amb premis esponsoritzats pel CIM UPC. D’aquesta manera, s’ha consolidat i fet créixer la competició arribant a un total de 61 estudiants de primer i segon curs del grau en tecnologies industrials i anàlisi econòmica UPC-UPF, que han format un total de 15 equips. El balanç final ha estat molt positiu: els treballs presentats han tingut un gran nivell i s’han generat convenis de pràctiques en empreses fruit de les experiències i noves coneixences.

En aquesta segona edició, la major part de la competició es va desenvolupar normalment durant els mesos de gener i febrer. Els equips van poder visitar les empreses, conèixer-les i establir el marc de col·laboració amb les persones designades com a “project owners”. El lliurament de les solucions desenvolupades també es va realitzar tal com estava previst en data 9 de març de 2020.

Malauradament, la realització de la final en mode presencial -prevista per al dimecres 11 de març de 2020- va coincidir just amb l’inici de les restriccions imposades per l’emergència sanitària i per tant es va haver de posposar primer i més tard modificar-ne el format per fer-lo compatible amb una realització remota i “multisite”.

L’esdeveniment es va dividir en 3 parts, començant amb les presentacions de les solucions per part dels equips, seguint amb una pausa per als participants mentre es duia a terme la deliberació del tribunal, i finalment es va procedir a la realització de l’acte de cloenda i lliurament de premis.

La introducció va ser a càrrec del sotsdirector de relacions amb les empreses de l’ETSEIB, prof. Antonio Mateo, i del director/coordinador del Bachelor’s degree in Industrial Technologies and Economic Analysis (prof. Joaquim, Minguella).

Cada grup va tenir 8 minuts per defensar les seves propostes: 4 minuts per fer la presentació en format vídeo i 4 minuts és per respondre a les preguntes del panell avaluador.

En aquesta edició, el panell avaluador va ser presidit per Matías Ripoll (DOGA) i va comptar amb els següents membres: Lluís Solano (UPC), José M. Barrios (Applus+), Manuel Cañete (CELLNEX), Pere Roger (COMEXI), Jordi Oller (DOGA), Víctor Tejero (HP), Francisco Megías (Nestlé), Mònica Pérez (SUEZ), Roger Uceda (CIM) i Elisabeth Domingo (Mur&Partners).

A les 13.15 hores va començar l’acte de Cloenda i lliurament de premis amb un parlament a càrrec de la prof. María Gundín, vicedegana acadèmica de la Facultat d’Economia i Empresa de la UPF. Tot seguit el Sr. Roger Uceda, director d’operacions del CIM – UPC va comentar alguns dels millors moments de les presentacions de l’Enterprise Challenges 2020.

Equips guanyadors

El Sr. Matías Ripoll, director de Recursos Humans de DOGA i president del panell va anunciar els 3 equips que van pujar al podi Virtual de l’Enterprise Challenges 2020:

  • 1r premi: TEAM 6

Ferran Batllori, Adela Casanovas, Mariona Gibert i David Miserachs

“SIRONA: Non-critical patients in hospital” (CELLNEX)

  • 2n premi: TEAM 4

Gerard Garriga, Ernest Gassó, Biel Serracanta, Joan Solé i Guillem Tapia

“Personnel central info point” (DOGA)

  • 3r premi: TEAM 2

Júlia Monar, Héctor Pont, Ferran Prat i Gonzálo Rodríguez

“ROI2 Dashboard” (Applus+ IDIADA)

L’Enterprise Challenges 2020: Final presentations day – Summer va acabar amb les paraules de clausura a càrrec de la vicerectora de Docència i Estudiantat de la UPC, la Sra. Núria Garrido.

Els premis d’aquesta edició han comptat amb l’esponsoritació del CIM UPC que ha ofert als equips guanyadors places gratuïtes i/o descomptes en els seus cursos de formació continuada en sistemes de CAD.

https://etseib.upc.edu/ca/noticies/enterprise-challenges-2020

Leave a Reply