Skip to main content

Per tercer any consecutiu i amb una dotació de 50.000€, el programa de beques i ajuts a l’estudi ajudarà al talent a completar estudis amb èxit.

L’objectiu del Programa de beques i ajuts a l’estudi és ajudar a persones amb talent per tal que puguin cursar i completar amb èxit estudis impulsats per la fundació BEST, sigui quina sigui la seva condició econòmica a l’inici o durant el desenvolupament dels estudis. Dit d’altra manera, es pretén que la fundació BEST pugui ajudar a persones amb el millor rendiment acadèmic a iniciar i completar amb èxit els estudis impulsats sense que n’hagin de quedar apartats per motius econòmics, d’origen geogràfic i/o socials.

Els terminis de sol·licitud de la convocatòria ordinària 2020, dotada amb 50.000€, han sigut des del 29 de juny al 29 de juliol, de manera que s’han pogut sincronitzar amb el desenvolupament del procés de preinscripció universitària a Catalunya.

En aquesta convocatòria 2020 s’han rebut un total de 16 sol·licituds, de les quals, a 11 se’ls ha proposat algun tipus d’ajut (ajuts a matrícula, residència, beques salari i fins i tot 3 beques per a mobilitats acadèmiques internacionals), ascendint a un import total proposat de 34.585€ per al curs 2020-2021. El romanent de la convocatòria podrà ser utilitzat en properes convocatòries i en concret està disponible per ser utilitzat per dotar ajuts de tipus c (fons d’emergència per a circumstàncies sobrevingudes).

Havent-se realitzat la comunicació a les persones sol·licitants, aquelles que han estat proposades per rebre beques i ajuts tindran un període de 30 dies naturals per aportar la informació necessària per realitzar la corresponent acceptació.

Amb aquests ajuts, es desitja poder atraure el millor talent tant nacional com internacional, sense que el fet d’haver d’emprendre uns estudis presencials en una ubicació potencialment diferent de la d’origen geogràfic hagi de ser una circumstància d’impediment. D’altra banda, també es desitja facilitar a les persones participants el desenvolupament dels estudis, tot evitant possibles abandonaments per causes econòmiques sobrevingudes.

Aquests ajuts son complementaris als que ofereixen la resta d’entitats ja existents en el sistema (governs, organismes internacionals, empreses o fundacions) i es poden utilitzar de manera combinada amb aquests.

https://fbest.org/beques/

https://etseib.upc.edu/ca/estudis/graus/gtiae-beques/beques-gtiae

Leave a Reply