Skip to main content

El CIM UPC, estret col·laborador en diferents iniciatives de la fundació BEST, és distingida amb el premi per l’impuls de la Fabricació Additiva del Ricoh Additive Manufacturing Centre (Ricoh-CIM UPC).

El vespre del dimarts 13 d’octubre de 2020 s’ha realitzat l’acte de lliurament de guardons de la 30a edició dels Premis Nacionals de Recerca. Seguint les indicacions fixades per les autoritats sanitàries, l’acte s’ha realitzat a l’auditori del Palau de la Generalitat amb una assistència presencial reduïda, i s’ha retransmès per streaming per facilitar-ne la difusió.

Promogudes pel Govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), aquestes distincions fomenten el reconeixement social de la ciència i l’activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors científics.

El Premi Nacional de Recerca 2019 ha guardonat l’oncòleg Josep Tabernero, director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i d’aquesta manera distingeix enguany la seva ingent tasca que ha significat avenços pioners en l’oncologia mèdica i la medicina oncològica de precisió, com ara el descobriment de nous mecanismes implicats en el desenvolupament dels tumors i el disseny de teràpies dirigides més precises i eficaces contra el càncer.

D’altra banda, el Premi de Partenariat Publicoprivat en R+I ha estat per al Ricoh Additive Manufacturing Centre (Ricoh-CIM UPC), per l’impuls comú en la fabricació additiva (producció industrial de formes geomètriques i components complexos personalitzats per superposició de capes).

Ricoh és una companyia fundada al Japó l’any 1936 i que proporciona serveis documentals, de consultoria, software i hardware a empreses de tot el món. D’acord amb el seu eslògan “Imagine. Change”, se centra en aprofitar el potencial de les noves tecnologies per millorar els seus serveis d’informació. En els darrers anys ha desenvolupat sistemes de fabricació additiva mitjançant tècniques de sinteritzat de pols plàstica, afegint la tercera dimensió als sistemes d’impressió i reprografia.

El CIM UPC té una trajectòria de més de 30 anys en les tecnologies avançades de la producció. Té com a missions fundacionals: fomentar la recerca científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació, ajudar a empreses i a professionals a augmentar el seu nivell i coneixements i tecnològics; així com complementar la formació del titulats de carreres tècniques, mitjançant el desenvolupament de programes formatius específics, facilitant la realització de pràctiques, participació en projectes i formació complementària.

https://www.fundaciorecerca.cat/ca/sala-de-premsa/noticies/830-la-consellera-de-la-presidencia-i-portaveu-del-govern-meritxell-budo-i-el-conseller-d-empresa-i-coneixement-ramon-tremosa-lliuraran-els-trentens-premis-nacionals-de-recerca

https://www.ricoh.es/acerca-nosotros/index.html

https://www.fundaciocim.org/ca/som-cim-upc

Leave a Reply