Skip to main content

L’alumne Ricard Casanovas està molt a prop de patentar un sistema de comunicació adaptat per a criatures amb discapacitat.

Un alumne de tercer curs del grau en tecnologies industrials i anàlisi econòmica (UPC-UPF), en Ricard Casanovas, es troba molt a prop de tenir al mercat un producte que va començar a desenvolupar fa vuit anys. Era el 2013 i ell amb un grup d’estudiants interessats en la robòtica (The Santperencs), impactats per la degeneració que patia el germà del Ricard, que patia un càncer estrany, van començar a treballar en un teclat que pogués facilitar la comunicació amb nens i nenes amb necessitats especials.

Fruit d’aquella idea, i amb l’empenta d’haver seguit treballant en aquesta idea durant tot aquest temps, després d’haver-la desenvolupat en el treball de recerca del batxillerat i d’haver estat assessorat per la unitat d’innovació de l’Hospital de Sant Joan de Déu, la innovació, ja desenvolupada i amb un m untatge senzill, es troba ara en un punt amb molt potencial per ser comercialitzat en el curt termini.

Exemples com aquest posen de manifest la capacitat d’innovació, resiliència, talent i implicació social de les noves fornades d’estudiants que es troben en aquests moments a les universitats del nostre entorn.

Més informació a:

https://www.ara.cat/societat/salut/peces-lego-sant-joan-deu-invent-ricard-casanovas_1_4187944.html

https://el9nou.cat/osona-ripolles/actualitat/connectant-empresa-innovacio-i-salut/

https://www.naciodigital.cat/osona/noticia/59720/teclat-nens-amb-discapacitats-amb-molt-cor

Leave a Reply