Skip to main content

Final d’una quarta edició de la competició on el panell d’avaluació ho ha tingut més difícil que mai per triar els equips guanyadors.

Els “Enterprise Challenges” són una competició dissenyada per a estudiants del grau en Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica amb el suport de la Fundació Barcelona Education in Science and Technology (BEST) i la participació de les seves empreses col·laboradores. L’estudiantat, organitzat en equips de 3 o 4 participants, tracta problemes específics de les empreses per tal de trobar una solució adequada segons el cicle “Problema-Idea-Prototip”, de manera que puguin convertir el problema identificat en el desafiament en una proposta de solució que demostri la seva viabilitat.

L’edició d’enguany ha comptat amb reptes proposats per les empreses: Agbar, Applus+, DOGA, HP, Nestlé i Noel i amb les entitats de suport: FemCat i CIMUPC. Un cop més, s’ha comptat amb la col·laboració de FemCat, BGlobal, Mur&Partners i amb premis esponsoritzats pel CIM UPC. El balanç final ha estat molt positiu: els treballs presentats han tingut un gran nivell i s’han generat convenis de pràctiques en empreses fruit de les experiències i noves coneixences.

En aquesta quarta edició, a diferència de l’anterior, la major part de la competició s’ha pogut desenvolupar de forma presencial.

L’esdeveniment de la final s’ha realitzat de forma presencial a la Sala d’Actes de l’ETSEIB-UPC. Dividit en 3 parts, com és habitual, ha començat amb les presentacions de les solucions per part dels equips, ha continuat amb una pausa per als participants mentre es du a terme la deliberació del tribunal, i finalment s’ha procedit a la realització de l’acte de cloenda i lliurament de premis.

Presentacions de les solucions

La introducció ha sigut a càrrec del sotsdirector de recerca, transferència de tecnologia i empresa de l’ETSEIB, prof. Jan Rosell, i del director/coordinador del Bachelor’s degree in Industrial Technologies and Economic Analysis (prof. Joaquim Minguella).

Cada grup ha tingut 8 minuts per defensar les seves propostes: 4 minuts per fer la presentació en viu i 4 minuts és per respondre a les preguntes del panell avaluador.

En aquesta edició, el panell avaluador l’ha presidit pel Sr. Matías Ripoll (DOGA) i ha comptat amb els següents membres: Jos Manuel Barrios (Applus+), Teresa Navarro (FemCat), Júlia Galbas (HP), Rafael Giraldo (Nestlé), Jaume Planella (Noel), Mònica Pérez (Agbar), Lluís Solano (UPC), Ana Pérez (Mur&Partners) i Laia Iglesias (Valorització UPC).

Acte de cloenda

A les 13.15 hores ha començat l’acte de Cloenda i lliurament de premis amb un parlament a càrrec de la prof. Teresa M. Monllau, vicedegana acadèmica de la Facultat d’Economia i Empresa de la UPF. Tot seguit el Sr. Felip Fenollosa, director de recerca estratègica del CIM – UPC ha fet alguns comentaris sobre la competició de l’Enterprise Challenges 2022. També el director-coordinador dels estudis, prof. Joaquim Minguella, ha fet unes paraules d’agraïment i d’enhorabona i ha comentat certs aspectes sobre el lliurament de certificats i premis.

La part central de parlaments ha tingut com a plat fort una petita conferència a càrrec del Sr. Oriol Guixà, President del grup La Farga, entitat vocal de la Fundació BEST.

Equips guanyadors

El Sr. Matías Ripoll, director de Recursos Humans de DOGA i president del panell ha anunciat els 3 equips que han pujat al podi Virtual dels Enterprise Challenges 2022:

•           1r premi: TEAM 2

Victor Blasi, David Canle, Valentina Grifé i Jara Vilallonga

“Natural language processing benchmarking” (Applus+ IDIADA)

•           2r premi: TEAM 9

Blanca Bach, Álvaro García-Valdecasas i Carla Velayos

“On-boarding Plan” (DOGA)

•           3r premi: TEAM 4

Pablo Miró, Guillermo Muñoz, Marc Nicolás, Guillem Roig i Marc Solans

“Canteen Access” (DOGA)

La Final dels Enterprise Challenges 2022 ha acabat amb les paraules de clausura a càrrec del director de l’ETSEIB el prof. Enric Fossas.

Un any més, els premis d’aquesta edició han comptat amb l’esponsorització del CIM UPC que ha ofert als equips guanyadors places gratuïtes i/o descomptes en els seus cursos de formació continuada en sistemes de CAD.

Tot el minut a minut a:

Leave a Reply