Skip to main content

Demostració per a empreses que es vulguin digitalitzar d’avenços en industria 4.0 fruit del projecte Looming Factory, coordinat por la UPC.

L’agrupació Looming Factory, formada per una vintena de centres i instituts de recerca catalanes, com ara la UPC (amb la participació de 12 grups i centres de recerca), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC); la Universitat Pompeu Fabra (UPF); la Universitat de Barcelona (UB); el Leitat, l’Eurecat, i la Fundació i2Cat és una iniciativa impulsada pel Govern català per desenvolupar tecnologies emergents en l’àmbit de la indústria 4.0, de cara a incrementar la competitivitat de l’economia.

En aquest context, l’agrupació de centres de recerca ha aplicat els avenços de la intel·ligència artificial i les tecnologies de la informació i les comunicacions en el sector industrial. D’aquesta manera, durant els darrers 3 anys, s’ha focalizat en millorar el disseny i les operacions predictives, la connexió de màquines i l’automatització intel·ligent, arribar al 100 % de capacitat de control remot en la producció industrial i a millorar la interacció entre humans i robots. Els resultats obtinguts per a la superació d’aquests reptes s’han mostrat a les empreses en una jornada duta a terme l’1 de desembre.

Alguns demostradors presentats en el showroom han sigut un concentrador de dades, sistemes de co-bots y visió artificial i un Marketplace segur.

A la jornada del dia 1 de desembre han intervingut Xavier Aldeguer, director general de la Societat del Coneixement, Transferència i Territori de la Generalitat de Catalunya; Joan Romero, director executiu d’ACCIÓ; Jordi Llorca, vicerector d’ Investigació de la UPC, i José María Cabrera, director de la Fundació CIM UPC.

El projecte Looming Factory, emmarcat en l’estratègia d’R+I per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT), ha comptat amb un cofinançament de dos milions d’euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Més informació sobre l’esdeveniment:

https://www.upc.edu/es/sala-de-prensa/noticias/la-upc-organiza-el-primer-showroom-de-industria-4-0-de-cataluna-dirigido-a-empresas

Leave a Reply