Skip to main content

Final de la cinquena edició de la competició, que ja és tot un referent de les competicions basades en reptes d’equips universitaris.

Els “Enterprise Challenges” són una competició dissenyada per a estudiants del grau en Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica amb el suport de la Fundació Barcelona Education in Science and Technology (BEST) i la participació de les seves empreses col·laboradores. L’estudiantat, organitzat en equips de 3 o 4 participants, tracta problemes específics de les empreses per tal de trobar una solució adequada segons el cicle “Problema-Idea-Prototip”, de manera que puguin convertir el problema identificat en el desafiament en una proposta de solució que demostri la seva viabilitat.

L’edició d’enguany ha comptat amb reptes proposats per les empreses: Agbar, Applus+, DOGA, HP, La Farga Group, Nestlé i Noel. Un cop més, s’ha comptat amb la col·laboració de FemCAT, BGlobal, Mur&Partners i amb premis esponsoritzats pel CIM UPC. El balanç final ha estat molt positiu: els treballs presentats han tingut un gran nivell i s’han generat convenis de pràctiques en empreses fruit de les experiències i noves coneixences.

L’esdeveniment de la final s’ha realitzat de forma presencial a la Sala d’Actes de l’ETSEIB-UPC. Dividit en 3 parts, com és habitual, ha començat amb les presentacions de les solucions per part dels equips, ha continuat amb una pausa per als participants mentre es du a terme la deliberació del tribunal, i finalment s’ha procedit a la realització de l’acte de cloenda i lliurament de premis.

Presentacions de les solucions

La introducció ha sigut a càrrec del sotsdirector de recerca, transferència de tecnologia i empresa de l’ETSEIB, prof. Jan Rosell, i del director/coordinador del Bachelor’s degree in Industrial Technologies and Economic Analysis (prof. Joaquim Minguella).

Cada grup ha tingut 8 minuts per defensar les seves propostes: 4 minuts per fer la presentació en viu i 4 minuts és per respondre a les preguntes del panell avaluador.

En aquesta edició, el panell avaluador l’ha presidit pel Sr. Matías Ripoll (DOGA) i ha comptat amb els següents membres: Eva-Marina Rodríguez (Agbar), José Manuel Barrios (Applus+), Marc Parpal (HP), Oscar Gil (Nestlé), Jaume Planella (Noel), José Luís Rodríguez (La Farga Group) i Laia Iglesias (Valorització UPC).

Acte de cloenda

A les 13 hores ha començat l’acte de Cloenda i lliurament de premis amb un parlament a càrrec de la prof. Teresa M. Monllau, vicedegana acadèmica de la Facultat d’Economia i Empresa de la UPF, seguit per un parlament del prof. José María Cabrera, director del CIM-UPC, entitat que esponsoritza els premis de la competició de l’Enterprise Challenges 2023. També el director-coordinador dels estudis, prof. Joaquim Minguella, ha fet unes paraules d’agraïment i d’enhorabona i ha comentat certs aspectes sobre el lliurament de certificats i premis.

A la part central de parlaments, la ponent principal ha sigut la Sra. Teresa Navarro, directora general de FemCAT, entitat vocal de la Fundació BEST que ha fet una petita conferència sobre “El punt de vista del Sherpa als Enterprise Challenges”.

Equips guanyadors

El Sr. Matías Ripoll, director de Recursos Humans de DOGA i president del panell ha anunciat els 3 equips que han pujat al podi dels Enterprise Challenges 2023:

•           1r premi: TEAM 9

Pablo Ayo, Guillem Barberà, Joaquim Deu i Gerard Sayós

“Anomaly detection in the Production Line” (Nestlé)

•           2r premi: TEAM 5

Anna Parra, Paulina Petit i Berta Warda

“Implementing VERY to HP Site Print” (HP)

•           3r premi: TEAM 7

Claudia Freixa, Clàudia Garcia, Carlota Goula i Sònia Martí

“Print Check” (HP)

La Final dels Enterprise Challenges 2023 ha acabat amb les paraules de clausura a càrrec del prof. Josep Lluís Larriba, delegat del rector de la UPC, adjunt al vicerector de Transferència, Innovació i Emprenedoria.

Un any més, els premis d’aquesta edició han comptat amb l’esponsorització del CIM UPC que ha ofert als equips guanyadors places gratuïtes i/o descomptes en els seus cursos de formació continuada en sistemes de CAD.

Tot el minut a minut a: https://twitter.com/ETSEIB_UPC/status/1638569462335954944?cxt=HHwWgICz5dKPr70tAAAA

Leave a Reply