Skip to main content

Per sisè any consecutiu i mantenint tots els tipus de beques, el programa de beques BEST ajudarà al talent a completar estudis amb èxit.

L’objectiu del Programa de beques i ajuts a l’estudi és ajudar a persones amb talent per tal que puguin cursar i completar amb èxit estudis impulsats per la fundació BEST, de manera que la seva condició econòmica a l’inici o durant el desenvolupament dels estudis no pugui esdevenir un impediment a tal efecte. Dit d’altra manera, es pretén que la fundació BEST pugui ajudar a persones amb el millor rendiment acadèmic a iniciar i completar amb èxit els estudis impulsats sense que n’hagin de quedar apartats per motius econòmics, d’origen geogràfic i/o socials.

Els terminis de sol·licitud de la convocatòria ordinària 2023, dotada amb 50.000€, han sigut des del 7 fins al 30 de juny, com sempre sincronitzats amb el desenvolupament del procés de preinscripció universitària a Catalunya.

En aquesta convocatòria 2023 s’han rebut un total de 15 sol·licituds dins del termini, de les quals, a 11 se’ls ha proposat algun tipus d’ajut (ajuts a matrícula, residència, beques salari i/o beques per a mobilitats acadèmiques internacionals).

Havent-se realitzat la comunicació a les persones sol·licitants, aquelles que han estat proposades per rebre beques i ajuts tindran un període de 30 dies naturals per aportar la informació necessària per realitzar la corresponent acceptació. El romanent de la convocatòria podrà ser utilitzat en properes convocatòries i en concret està disponible per ser utilitzat per dotar ajuts de tipus c (fons d’emergència per a circumstàncies sobrevingudes).

Amb aquests ajuts, es desitja poder atraure el millor talent tant nacional com internacional, sense que el fet d’haver d’emprendre uns estudis presencials en una ubicació potencialment diferent de la d’origen geogràfic hagi de ser una circumstància d’impediment. D’altra banda, també es desitja facilitar a les persones participants el desenvolupament dels estudis, tot evitant possibles abandonaments per causes econòmiques limitadores a l’inici dels estudis i/o sobrevingudes durant el seu desenvolupament.

Aquests ajuts són complementaris als que ofereixen la resta d’entitats ja existents en el sistema (governs, organismes internacionals, empreses o fundacions) i es poden utilitzar de manera combinada amb aquests.

Leave a Reply