Skip to main content

El professor Richard Blundell de l’University College London imparteix la lliçó sobre la inequalitat, redistribució i el mercat laboral

La 33a edició de la tradicional Lliçó d’economia, que compta amb fins a 9 premis Nobels com a conferenciants en les seves edicions anteriors ha tingut lloc a la Facultat d’Economia i Empresa de la UPF.

En aquesta edició, el professor Richard Blundell de l’University College London i de l’Institute of Fiscal Studies ha impartit una lliçó amb títol “Inequality, Redistribution and the Labour Market: Reflections from the Deaton Review of Inequality”.

El professor Richard Blundell És catedràtic d’Economia el 1984. Va ser director fundador del Centre ESRC per a l’Anàlisi Microeconòmica de les Polítiques Públiques (CPP) a l’Institut d’Estudis Fiscals (IFS) on va ser Director d’Investigació (1986-2016) i actualment és Codirector i Research Fellow. És doctor honoris causa per la Universitat de St.Gallen; Escola Noruega d’Economia NHH; Universitat de Mannheim; Università della Svizzera; Universitat de Bristol; Universitat de Venècia Ca’Foscari; i l’Escola d’Economia d’Atenes, AUEB, Atenes. Ha ocupat càrrecs de professor visitant a UBC, MIT, Chicago, Northwestern, TSE i Berkeley. Va ser nomenat cavaller a la llista d’honors de Cap d’Any 2014 pels seus serveis a l’Economia i les Ciències Socials; va ser guardonat amb el CBE el 2006.

Els seus articles publicats sobre microeconometria, comportament del consumidor, estalvi, oferta de treball, fiscalitat, finances públiques, innovació i desigualtat han aparegut en les principals revistes acadèmiques. Va ser coeditor d’Econometrica 1997-2001, coeditor del Journal of Econometrics 1992-1997. És editor fundador de Microeconomic Insights. Va ser editor i membre del panell de la IFS Mirrlees Review: Tax Reform for the 21st Century. Actualment és editor i membre del panell de la IFS-Deaton Review: Inequality in the 21st Century. És membre de l’Econometric Society, la British Academy, l’American Economic Association, l’American Academy of Arts and Science, l’Institute of Actuaries i la National Academy of Science. Ha estat president de l’Associació Europea d’Economia; la Societat Economètrica; la Society of Labor Economics, i la Royal Economic Society. Va rebre el Premi Yrjö Jahnsson de 1995; el Premi Frisch 2000; el Premi Jean-Jacques Laffont 2008; el Premi Fundació BBVA Fronteres del Coneixement 2015 en Economia; el Premi Erwin Plein Nemmers d’Economia 2016; i el Premi Jacob Mincer 2020 d’Economia Laboral.

Més informació a:

https://www.upf.edu/web/econ/llico-d-economia

https://www.ucl.ac.uk/~uctp39a/

Leave a Reply