Skip to main content

Universitaris de tot Espanya han presentat les seves propostes sobre els reptes de la transició energètica i han participat en la Gran Final del Challenge Universitari de Fundació Repsol.

Prop d’un centenar d’estudiants de tot Espanya han participat durant el passat cap de setmana a Madrid en la Gran Final del Challenge Universitari de Fundació Repsol, una competició nacional dirigida a estudiants de Grau, Màster i Doctorat, de les disciplines acadèmiques, per proposar solucions innovadores a cinc reptes de la transició energètica: ciutats descarbonitzades,  mobilitat sostenible, economia circular, indústria descarbonitzada, i transició energètica i Societat.

L’objectiu de la iniciativa és apropar als joves el coneixement sobre la transició energètica i fer-los partícips de la transformació cap a una economia descarbonitzada.

Les propostes guanyadores per a cadascun dels cinc reptes han estat les presentades pels equips EcoFuturo (“Jardineres urbanes alimentades per miniplanta de tractament de residus”), Wave Energy (“Energia undimotriu per a la descarbonització del transport marítim”), EcoIngenieros (“Reciclatge de parcs eòlics”), Carbon Figthers (“Descarbonització de la indústria siderúrgica mitjançant biomassa i power-to-gas”) i Els Amics (“Marloquines:  marquesins intel·ligents a l’Espanya rural”). Els cinc equips premiats rebran 12.000€ cadascun i la possibilitat d’incorporar-se als diferents programes de talent jove que ofereix Repsol

Segons xifres de l’organització, han participat en la Gran Final fins a 93 aspirants procedents de 29 universitats de 12 Comunitats Autònomes. En tot el Challenge Universitari de Fundació Repsol s’han inscrit 1702 estudiants universitaris de Grau, Màster i Doctorat de 83 universitats públiques i privades de tota Espanya i han participat un total de 342 equips

L’acte ha comptat amb la presència d’Antonio Brufau, president de Repsol i de Carmen Muñoz, directora general de Persones i Organització de Repsol.

Més informació a:https://openroom.fundacionrepsol.com/es/universidades/challenge-universitario/

Leave a Reply