Skip to main content

Final de la sisena edició de la competició, referent de les competicions basades en reptes d’equips universitaris.

Els “Enterprise Challenges” són una competició dissenyada per a estudiantat del grau en Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica amb el suport de la Fundació Barcelona Education in Science and Technology (BEST) i la participació de les seves empreses col·laboradores. L’estudiantat, organitzat en equips de 3 o 4 participants, tracta problemes específics de les empreses per tal de trobar una solució adequada segons el cicle “Problema-Idea-Prototip”, de manera que puguin convertir el problema identificat en el desafiament en una proposta de solució que demostri la seva viabilitat.

L’edició d’enguany ha comptat amb reptes proposats per les empreses: Agbar, Applus+, Cellnex, COMEXI, DOGA, HP, Nestlé i Noel. Un cop més, s’ha comptat amb la col·laboració de FemCAT, BGlobal, Mur&Partners i amb premis esponsoritzats pel CIM UPC. El balanç final ha estat molt positiu: els treballs presentats han tingut un gran nivell i s’han generat solucions que fins i tot s’han implantat en el dia a dia de l’ús de les empreses.

L’esdeveniment de la Gran Final s’ha realitzat de forma presencial a la Sala d’Actes de l’ETSEIB-UPC. Dividit en 3 parts, com és habitual, ha començat amb les presentacions de les solucions per part dels equips, ha continuat amb una pausa per als participants mentre es du a terme la deliberació del tribunal, i finalment s’ha procedit a la realització de l’acte de cloenda i lliurament de premis.

Presentacions de les solucions

La introducció ha sigut a càrrec del sotsdirector de recerca, transferència de tecnologia i empresa de l’ETSEIB, prof. Jan Rosell, i del director/coordinador del Bachelor’s degree in Industrial Technologies and Economic Analysis (prof. Joaquim Minguella).

Cada grup ha tingut 8 minuts per defensar les seves propostes: 4 minuts per fer la presentació en viu i 4 minuts és per respondre a les preguntes del panell avaluador.

En aquesta edició, el panell avaluador l’ha presidit pel Sr. Matías Ripoll (DOGA) i ha comptat amb els següents membres: Álvaro Mayor (AGBAR), José Manuel Barrios (Applus+ IDIADA), David Sanz (Cellnex), Pol Morral (COMEXI), Marc Parpal (HP), Anna Pérez (Mur&Partners), Jaume Planella (Noel), i Laia Iglesias (Valorització UPC).

Acte de cloenda i lliurament de premis

A les 13 hores el director de l’ETSEIB (prof. E. Fossas) ha obert l’acte de Cloenda i lliurament de premis i ha cedit la paraula a la prof. Teresa M. Monllau, vicedegana acadèmica de la Facultat d’Economia i Empresa de la UPF. A continuació hi ha hagut un parlament del prof. José María Cabrera, director del CIM-UPC, entitat que esponsoritza els premis de la competició de l’Enterprise Challenges 2024 i també el director-coordinador dels estudis, prof. Joaquim Minguella, ha fet unes paraules d’agraïment i d’enhorabona i ha comentat certs aspectes sobre el lliurament de certificats i premis.

A la part central de l’acte, el ponent principal ha sigut el Sr. Oriol Guixà, president de FemCAT, i patró de la Fundació BEST.

Equips guanyadors

El Sr. Matías Ripoll, director de Recursos Humans de DOGA i president del panell ha anunciat els 3 equips que han pujat al podi dels Enterprise Challenges 2024:

•           1r premi: TEAM 1

Claudia Hervás, Míriam Rodrigo, Clara Romagosa i Núria Verdugo

“Robot Telemetry Analysis” (HP)

•           2r premi: TEAM 3

Javier Díaz, Santiago Díez i Carlos Peret

“Car Commuting” (Noel)

•           3r premi: TEAM 2

Telahune Conde, Pau Torrras, Claudia Torras i Pablo Torres

“Datalogger, analysis and wireless com’s” (DOGA)

La Final dels Enterprise Challenges 2024 ha acabat amb les paraules de clausura a càrrec del prof. Josep Lluís Larriba, delegat del rector de la UPC, adjunt al vicerector de Transferència, Innovació i Emprenedoria.

Un any més, els premis d’aquesta edició han comptat amb l’esponsorització del CIM UPC que ha ofert als equips guanyadors places gratuïtes i/o descomptes en els seus cursos de formació continuada en sistemes de CAD.

Tot el minut a minut a:

Leave a Reply